Twitter plaatst waarschuwingen bij content die 5G aan COVID-19 koppelt

Twitter gaat posts die een link leggen tussen 5G-technologie en COVID-19 voorzien van een waarschuwing. De waarschuwing is bedoeld om mensen erop te wijzen dat er geen bewijs is voor een dergelijk verband.

Het bedrijf bevestigt de introductie van de waarschuwing in een reactie aan Business Insider. Al langer gaan er geruchten dat 5G-technologie en COVID-19 verband houden. Ondanks dat voor een dergelijk verband geen bewijsmateriaal voor is, gaat het om een hardnekkig gerucht. Zo vermoedt de Nationaal Coördinator Terrorisme en Veiligheid (NCTV) dat de recente branden bij Nederlandse zendmasten een extremistisch protest zijn tegen de komst van 5G-technologie.

Twitter nam de afgelopen tijd meer maatregelen tegen misleidende content en informatie die op haar platform wordt verspreid. Zo haalde het bedrijf onlangs nog de woede van de Amerikaanse president Donald Trump op de hals door een aantal tweets van de president van een waarschuwing te voorzien.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.