Kabinet beslist volgende week over Nederlandse corona-app CoronaMelder

De Nederlandse waarschuwingsapp voor het coronavirus gaat CoronaMelder heten. Het kabinet neemt volgende week een beslissing over het gebruik van de app.

De app wordt op dit moment getest door enkele honderden inwoners van Twente. Hierbij wordt onder meer gekeken of de installatie en gebruikte benamingen geen misverstanden oproepen. Ook kijken onderzoekers hoe gebruikers reageren indien zij besmet blijken te zijn of dicht in de buurt van iemand met een bevestigde coronabesmetting zijn geweest.

Ondersteuning bij contactonderzoeken
CoronaMelder is bedoeld als ondersteuning voor GGD bij het uitvoeren van contactonderzoeken. Hierbij wordt in kaart gebracht met wie een coronapatiënt in contact is geweest, zodat zij gericht kunnen worden gewaarschuwd. Deze personen kunnen hierdoor in zelfisolatie, wat helpt de verspreiding van het virus in te dammen.

De app maakt gebruik van een API beschikbaar gesteld door Google en Apple, ontwikkelaars van de mobiele besturingssystemen Android en iOS. CoronaMelder is geschikt voor Android 6 of iOS 13.5 of nieuwere versies van de besturingssystemen. De broncode van zowel de Android- als iOS-app is hier te vinden.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.