Onderzoek: Weinig samenwerking tussen EU-landen rond digitalisering

Lidstaten van de Europese Unie (EU) werken nog te weinig samen rond digitalisering. Volgens een studie van de ESCP Business School uit Berlijn hebben Europese lidstaten nog te weinig gemeenschappelijke doelen.

Volgens de studie waren de EU-landen in 2019 onderontwikkeld op het gebied van quantum computing, robotica en digitaal onderwijs. De staatshoofden en regeringsleiders van Europa hebben tot nu toe echter vooral een eigen beleid in Europa en dat leidt tot een lappendeken aldus Philip Meissner van het European Centre for Digital Competitiveness.

Sterk in ICT-ondernemerschap, AI, cybersecurity en 5G
Nederland doet het onder Rutte goed rond ICT-ondernemerschap, AI, robotics, cybersecurity, Industry 4.0 en 5G. De Duitse Bondskanselier Angela Merkel maakt zich sterk voor 5G en Industrie 4.0, iets waarvan veel Duitse fabrieken profiteren. De Franse president Emmanuel Macron richt zich meer op AI en de promotie van technologiebedrijven, zoals op de CES in Las Vegas. Jüri Ratas, premier van Estland, maakt zich sterk voor de digitalisering van administratieve processen en eGovernment.

Vrijwel alle landen moeten aan de bak rond quantum computing, robotica en digitaal onderwijs, stelt ESCP Business School. Het rapport is hier beschikbaar.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.