Let op! Internet Explorer wordt niet meer ondersteund. Hierdoor kan de website mogelijk niet goed functioneren, gebruik een alternatieve browser om optimaal gebruik te maken van deze website. Klik hier om een alternatieve browser te downloaden.

BTG biedt een netwerk voor uitwisseling van kennis en ervaring over Telecommunicatie en ICT. De branchevereniging focust via expertgroepen op de volgende thema’s:

Terug naar nieuws

DatacenterWorks onderschrijft oproep BTG voor deltaplan digitale infrastructuur

15 jul 2020

Petra Claessen, directeur van BTG/TGG, deed onlangs op LinkedIn een oproep om tot een deltaplan voor de digitale infrastructuur van Nederland te komen. Deze oproep vindt weerklank in de markt; zo ondersteunt vakblad over de technische infrastructuur van datacenters DatacenterWorks het initiatief.

Zo wijst hoofdredacteur Robbert Hoeffnagel in het hoofdredactioneel commentaar in de juni/juli editie van het vakblad op verschillende problemen waar de Nederlandse digitale infrastructuur mee kampt. Denk hierbij aan internationale internetkabels die voorheen in Nederland aan land kwamen, maar nu steeds vaker in andere landen aan wal gaan. Denk echter ook aan het aanscherpen van het vestigingsbeleid voor datacenters door gemeentelijke overheden. Andere voorbeelden zijn een tekort aan stroom, wat bedrijven dwingt andere locaties te kiezen voor datacenters.

Hoog tijd voor deltaplan
Het is aan de sector zelf om tot een oplossing te komen. Het is dan ook de hoogste tijd om een deltaplan digitale infrastructuur op te stellen, onderschrijft de hoofdredacteur van DatacenterWorks. Alleen dan kunnen we onze voorsprong behouden en voorkomen we dat we worden ingehaald door landen die wel tot een integraalbeleid weten te komen.

De juni/juli editie van DatacenterWorks is hier te vinden.

Gerelateerd nieuws