DatacenterWorks onderschrijft oproep BTG voor deltaplan digitale infrastructuur

Petra Claessen, directeur van BTG/TGG, deed onlangs op LinkedIn een oproep om tot een deltaplan voor de digitale infrastructuur van Nederland te komen. Deze oproep vindt weerklank in de markt; zo ondersteunt vakblad over de technische infrastructuur van datacenters DatacenterWorks het initiatief.

Zo wijst hoofdredacteur Robbert Hoeffnagel in het hoofdredactioneel commentaar in de juni/juli editie van het vakblad op verschillende problemen waar de Nederlandse digitale infrastructuur mee kampt. Denk hierbij aan internationale internetkabels die voorheen in Nederland aan land kwamen, maar nu steeds vaker in andere landen aan wal gaan. Denk echter ook aan het aanscherpen van het vestigingsbeleid voor datacenters door gemeentelijke overheden. Andere voorbeelden zijn een tekort aan stroom, wat bedrijven dwingt andere locaties te kiezen voor datacenters.

Hoog tijd voor deltaplan
Het is aan de sector zelf om tot een oplossing te komen. Het is dan ook de hoogste tijd om een deltaplan digitale infrastructuur op te stellen, onderschrijft de hoofdredacteur van DatacenterWorks. Alleen dan kunnen we onze voorsprong behouden en voorkomen we dat we worden ingehaald door landen die wel tot een integraalbeleid weten te komen.

De juni/juli editie van DatacenterWorks is hier te vinden.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.