Juniper Networks lanceert WAN Assurance en Conversational Interface voor Marvis

Juniper Networks kondigt de vierde generatie van de AI-driven Enterprise aan. De nieuwe generatie breidt de inzet van artificial intelligence uit van het LAN en WLAN naar het WAN. De oplossing ondersteunt hiermee de integrale optimalisatie van de gebruikservaring en proactieve probleemoplossing met behulp van Mist AI. Marvis, de virtuele netwerkassistent van Juniper die wordt ondersteund door Mist AI, krijgt een nieuwe AIOps conversational interface. Daarmee verschuift de focus van IT-teams van dashboards en rapporten naar real-time interacties met drill down-mogelijkheden en proactieve aanbevelingen.

Met de vierde generatie van de AI-driven Enterprise voegt Juniper Mist de nieuwe WAN-dienst toe aan haar bestaande Mist cloud service platform. Klanten krijgen zo toegang tot uitgebreidere automatisering en inzichten in hun organisatie en respectievelijke filiaallocaties. Hiermee kunnen ze door AI aangestuurde servicelevel-verwachtingen te hanteren, netwerkgebeurtenissen met elkaar in verband brengen voor een snelle oplossing van storingen, onregelmatigheden detecteren en proactieve ondersteuning bieden.

Juniper Mist WAN Assurance
Juniper Mist WAN Assurance maakt gebruik van AI om inzichten in WAN’s en filiaalomgevingen naar de Secure SD-WAN-oplossing van Juniper te brengen. Daarmee verschuift de focus van het netwerk- en applicatiegedrag naar de gebruikservaring. Deze clouddienst:

 • Stuurt belangrijke telemetriegegevens van firewalls en services gateways uit de Juniper SRX-reeks naar de Mist AI-engine in de cloud, zodat organisaties de gebruikservaring kunnen optimaliseren op basis van aanpasbare servicelevels voor het WAN;
 • Werkt samen met Marvis om gebeurtenissen binnen het LAN, WLAN en WAN met elkaar in verband te brengen om storingen binnen alle domeinen en de oorzaak daarvan snel te identificeren en verhelpen;
 • Maakt het mogelijk om proactieve maatregelen te treffen als de geautomatiseerde workflows onregelmatigheden detecteren; dit draagt tot de visie van Juniper voor volledig zelfsturende netwerken.

Conversational interface voor Marvis
De conversational interface voor Marvis vergroot de mogelijkheden van de virtuele netwerkassistent van Juniper Mist. IT-medewerkers kunnen in realtime antwoorden krijgen op gesproken vragen in natuurlijke taal zoals “Wat was er gisteren mis met de Zoom-sessie van Peter?” Deze interactieve assistent voor het verwerven van inzichten en oplossen van problemen in het netwerk heeft volgende functies:

 • Achterhaalt de bedoeling achter aan het systeem gestelde vragen en beantwoordt met resultaten op basis van informatie aangeleverd door een omvangrijke knowledge base; gebruikers kunnen met interactieve query’s inzoomen op problemen op basis van de door Marvis aanbevolen vervolgstappen;
 • Biedt gebruikers de mogelijkheid om terug te koppelen of Marvis de juiste vraag heeft beantwoord of de werkelijke oorzaak van problemen heeft achterhaald, zodat de virtuele assistent kan blijven leren;
 • Is ontwikkeld op basis van open API’s, om klanten in staat stellen te integreren met IT-systemen en het netwerk te automatiseren met AIOps.

Deze twee nieuwe oplossingen helpen IT-beheerders op flexibeler wijze problemen rond het netwerk, applicaties en gebruikers op te lossen. Als het een thuiswerker bijvoorbeeld niet lukt om deel te nemen aan een videovergadering, kan de oplossing van Juniper snel vaststellen of het probleem te wijten is aan de client, de applicatie, het draadloze netwerk en/of het WAN (bijvoorbeeld de internetverbinding). Vervolgens kunnen herstelmaatregelen worden aangereikt en/of automatisch worden toegepast om het probleem in real time op te lossen. Juniper geeft aan dat problemen vaak kunnen worden verholpen voordat gebruikers van het probleem op de hoogte zijn.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.