Omdia: Lancering 5G-netwerk KPN voorbeeld voor andere Europese providers

De lancering van het 5G-netwerk door KPN is een goed voorbeeld voor andere Europese operators. Dit stelt internationaal onderzoeks- en adviesbureau Omdia, voorheen bekend als Ovum. Ook stelt Omdia dat de telecomprovider in vergelijking met andere operators een slimme aanpak hanteert binnen de zakelijke markt.

KPN is op 28 juli van start gegaan met de uitrol van zijn 5G-netwerk. Grote delen van de Randstad en Eindhoven worden hierbij als eerste aangesloten. KPN streeft ernaar eind 2021 in heel Nederland 5G-dekking te bieden.

Omdia prijst in het rapport 'Enterprise 5G: Telcos are fighting the wrong battle' de uitrol van het 5G-netwerk door de provider. Het onderzoeksbureau stelt dat KPN hiermee een slimme aanpak op het gebied van zakelijke 5G-connectiviteit hanteert, waarmee het inspeelt op behoeften van klanten. Ook noemt Omdia het 5G-aanbod van KPN een voorbeeld wat betreft kwaliteit met onder meer gegarandeerde bandbreedte, een combinatie van on-demand indoor en outdoor 5G-dekking en de mogelijkheid specifieke applicaties prioriteit te geven.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Bijeenkomsten

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.