Gemeente Amsterdam overweegt ambtenaren structureler te laten thuiswerken

De gemeente Amsterdam onderzoekt mogelijkheden om ambtenaren structureler te laten thuiswerken. Mogelijk kan dit een kostenbesparing opleveren.

Dit meldt Binnenlands Bestuur. Wethouder Touria Meliani (GroenLinks, Personeel & Organisatie) bevestigt dat afdelingen gemeentelijk vastgoed, personeel en organisatie en ict de mogelijkheden voor structureler thuiswerken door ambtenaren in kaart brengen. De wethouder reageert hiermee op vragen van ChristenUnie-duoraadslid Sander Huisman. Onderzocht wordt onder meer wat de mogelijkheden zijn om dit te faciliteren, welke invloed dit heeft op de ambtelijke huisvesting en hoe meer thuiswerken zich daartoe verhoudt.

Financiële voordelen
De wethouder wil niet vooruitlopen op de financiële voordelen die een dergelijk thuiswerkbeleid op de gemeente kan hebben. Wel is duidelijk dat deze besparing kan helpen bij het invullen van de aanstaande bezuinigingen, waarbij miljoenen euro's bezuinigd moeten worden.

FNV-voorzitter Marieke Manschot laat in een reactie aan Binnenlands Bestuur weten indien bezuinigen de enige reden is om ambtenaren structureel te laten thuiswerken, deze te mager te vinden. "Voor mij is belangrijk dat gemeenteambtenaren op een goede manier kunnen thuiswerken. Lichamelijk en psychisch moeten gemeenten dat goed faciliteren. De belangen van de gemeenteambtenaar staan voorop. Dat is onze insteek. Structureler thuiswerken moet niet gebeuren om kaal te kunnen bezuinigen", zegt Manschot.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.