MCS brengt Private Connect LoRa as a service op de markt

MCS lanceert in navolging van Private Connect LTE nu ook Private Connect LoRa as a service. Dit is een eigen Private LoRa netwerk voor organisaties die laagdrempelig met Internet of Things (IoT) oplossingen willen beginnen. Het netwerk is ontwikkeld door Kerlink, één van de negen LoRaWAN experts die lid zijn van de LoRa Alliance.

Het Private LoRa netwerk is afgeschermd; gebruikers bepalen zelf wie toegang heeft tot het netwerk. De netwerkdekking is ingericht op de wensen en de actuele situatie van de klant. Het aantal gateways wordt berekend op basis van het gewenste bereik, spreadingsfactor en capaciteit.

Private LoRa netwerk as a service
MCS biedt deze oplossing aan in een dienst die organisaties voor een vast bedrag per maand kunnen afnemen. Het maandbedrag is per gateway en niet per sensor. Dit maakt het voor gebruikers mogelijk een groot aantal sensoren met het netwerk te verbinden. MCS beheert de techniek, beschikbaarheid en capaciteit voor de klant. Door de draadloze low power technologie en de lange levensduur van de batterijen is de netwerkoplossing daarnaast duurzaam.

Bas Piek, commercieel directeur MCS Benelux: “Wij zien een enorme toename in de vraag hoe digitalisering de 1,5 meter maatschappij invulling kan geven. Wij maken een belangrijk deel van deze digitalisering, het netwerkcomponent, eenvoudig door het als managed dienst te leveren. Je hoeft alleen nog maar het type sensoren te kiezen om je data te verzamelen en wij ontsluiten deze data naar een toepassing naar keuze. Heb je geen applicatie om de data-analyse te doen, of alarmering te zetten, dan leveren wij deze ook. Onze partners kunnen met deze oplossing hun klanten eenvoudig voorzien van de nieuwste digitale techniek en hiermee actuele problemen eenvoudig en veilig oplossen.”

Kansen voor digitalisering
De huidige gezondheidscrisis laat het belang van digitalisering door IoT zien. Met sensoren worden data verzameld over bijvoorbeeld CO2, temperatuur, luchtvochtigheid, bewegingen en geluidsniveaus. De analyses van deze data leiden tot nieuwe inzichten om kantoor en schoolgebouwen in te richten en te managen conform de nieuwste regelgeving en bedrijfsprocessen efficiënter en duurzamer in te richten. Een Private LoRa netwerk is onder meer geschikt voor Smart Building, Smart Farming, Smart Parking en Smart Industry toepassingen.

Een Private LoRa netwerk is niet alleen interessant voor grote organisaties. Ook het SMB en MKB kunnen met een Private LoRa netwerk aan de slag. Bijvoorbeeld om de aanwezigheid van mensen en werknemers en het effect hiervan op de 1,5 meter afstand-regels te beheren. De technologie helpt verschillende bedrijfsdoelen te realiseren, zoals het reduceren van kosten, verhogen van productiviteit, verbeteren van klanttevredenheid en het behalen van een concurrentievoorsprong.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.