ITchannelPRO: nieuw mediaplatform voor professionals in het indirecte kanaal

Het Nederlandse IT- en telecomkanaal is een mediaplatform rijker. ITchannelPRO voorziet professionals in het indirecte kanaal vanaf één plek van relevante kennis. ITchannelPRO is een initiatief van Districomm BV, waarbinnen Eric Luteijn (voorheen uitgever van ChannelConnect) en Joost Heessels (bekend van onder andere TBM, Connexie en Telecommagazine) hun krachten hebben gebundeld.

ITchannelPRO is een kennisplatform voor de IT-business partner en informatiebron in het ICT-kanaal in Nederland. Via de website itchannelpro.nl, gesegmenteerde nieuwsbrieven, magazines en LinkedIn worden alle relevante professionals op de hoogte gehouden van nieuws uit het kanaal. Met een kritische kijk en journalistieke benadering biedt ITchannelPRO relevante ‘need to know’ informatie en fungeert zij als kennisplatform voor de markt.

Focus op leadgeneratie
“Met ITchannelPRO bieden we nieuws, achtergrondinformatie, interviews en opiniestukken van deskundigen en branchespelers. Kortom, hier vind je alle relevante content over het ICT-kanaal, gemaakt door journalisten en marketeers, die je als IT-business partner mag verwachten", zegt Joost Heessels. Eric Luteijn voegt toe: “We spelen optimaal in op de vraag van het kanaal: online marketing is een belangrijk onderdeel in onze strategie. Uniek hierbij is de focus op leadgeneratie voor onze klanten. Wij weten wie onze doelgroep is.”

Deze zomer is ITchannelPRO gestart met het eerste Digitaal Dossier, met diepgravende thema-issues. Het Digitaal Dossier bestaat uit een e-magazine (leadgeneratie voor bedrijven), een e-paper (diepgang) en website (gemak). Het eerste onderwerp is het ecosysteem van Microsoft Teams. Naast een Digitaal Dossier wordt dit onderwerp breed uitgemeten op het telecomplatform TBM, onderdeel van ITchannelPRO en tijdens de eerstvolgende Expeditie ICT netwerkbijeenkomst in oktober.

Volwaardig platform
“Met de lancering van onze nieuwe website ben ik een stapje dichter bij mijn droom: een volwaardig platform voor de IT-professional en een optimale business generator voor de leveranciers en distributeurs in de markt”, stelt Eric Luteijn. “En dat op basis van de slimme inzet van marketingtools zoals Salesfeed, Google Analytics, LinkedIn en onze uitgebreide database in het kanaal.”

Joost Heessels vindt de samenwerking met Eric meer dan logisch: “Zijn kennis van de IT-markt, zijn netwerk en database zijn een goede synergie op ons toegewijde team rond onze telecomtitels als TBM, Telecommagazine en Connexie. Vandaar dat we een tijd terug besloten hebben de handen ineen te slaan. Achter de schermen is de afgelopen maanden door een heel team keihard gewerkt om de lancering van dit nieuwe platform te kunnen realiseren.”

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.