Consultatie over verplicht gebruik WPA Enterprise bij gastnetwerken van overheid

Een consultatie is gestart over het verplichte gebruik van de WPA2 Enterprise standaard voor openbare overheidsnetwerken. Het Forum Standaardisatie adviseert dit verplicht te stellen.

De WPA2 Enterprise standaard is al langer opgenomen op de 'pas toe of leg uit'-lijst voor overheden. Deze verplichting geldt voor alle overheidsorganisaties, ongeacht of het gaat om gemeenten, provincies, het rijk, waterschappen en uitvoeringsorganisaties.

Niet verplicht voor gastnetwerken
Voor openbare wifi-gastnetwerken is in het huidige beleid echter een uitzondering gemaakt. Het gebruik van de standaard is niet verplicht bij het aanbieden van een WiFi-verbinding aan gasten en burgers. Het Forum Standaardisatie adviseert deze uitzondering te schrappen, zodat ook voor gastnetwerken het gebruik van WPA2 Enterprise verplicht wordt.

De consultatie is hier te vinden. Reageren kan tot 4 november 2020.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Bijeenkomsten

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.