KPN vernieuwt kern mobiele netwerk voor betere 5G-kwaliteit

KPN start de vernieuwing van het mobiele core-netwerk, waar alle verkeersstromen van het netwerk samenkomen. Dat meldt het bedrijf in een persbericht. Daardoor wordt de kwaliteit van de 5G-verbinding nog beter, zo zegt het.

KPN heeft een multi-vendorbeleid en voor de implementatie van het nieuwe mobiele core-netwerk voor 5G gaat KPN samenwerken met technologiepartner Ericsson, waarmee recent een voorlopige overeenkomst is getekend. De eerste tests zijn met succes afgerond. Daarbij zijn datasessies en gesprekken gevoerd tussen meerdere locaties en werden autonome voertuigen verbonden met het nieuwe netwerk. In het najaar wordt een start gemaakt met de technische implementatie. Daarna wordt stapsgewijs het huidige mobiele core-netwerk uitgefaseerd.

Joost Farwerck, CEO en voorzitter van de Raad van Bestuur KPN: “Met het nieuwe mobiele core-netwerk zijn we straks klaar voor de datastromen van de toekomst, real-time communicatie en massief gebruik van Internet-of-Things. Dit maakt nieuwe digitale toepassingen mogelijk voor onze klanten en de gehele Nederlandse samenleving. Hierbij maken we gebruik van de nieuwste technologieën die de markt te bieden heeft, dankzij technologiepartner Ericsson."

Klanten van KPN kunnen sinds juli gebruikmaken van 5G. Met het nieuwe core-netwerk ontstaan voor 5G-gebruikers nog meer mogelijkheden, zoals het besparen van energieverbruik door IoT-toepassingen en real-time communicatie voor gaming en autonome voertuigen. Ook wordt dankzij deze nieuwe technologie ‘slicing’ op grotere schaal mogelijk. Hiermee kunnen KPN-klanten nog meer gegarandeerde bandbreedte krijgen.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Bijeenkomsten

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.