5G en de verduurzaming van steden – NL Smart City

Een slimme stad is een plek waar traditionele netwerken en diensten meer flexibel, efficiënt en duurzaam worden met behulp van het gebruik van digitale informatie en telecom technologie om de stad beter te laten werken ten gunste van haar inwoners. Slimme steden zijn groener, veiliger, sneller en vriendelijker.

De verschillende onderdelen van een slimme stad hebben betrekking op mobiliteit , energy, circulariteit, infrastructuur, gezondheid en technologie. In de groeiende groene stad groeit innovatie mee om er voor te zorgen dat ze de wensen en behoeften van haar bewoners kan vervullen en voorspellen en zo een duurzamere stad kan creëren.

Slimmere producten en diensten en een groter gebruik van data, sensoren en iot stelt hogere eisen aan onze infrastructuur. Een green & smart city kan in de toekomst niet zonder WIFI 6, 5G en een fijnmaziger glasvezel netwerk met hogere snelheden.

In samenwerking met Amsterdam Smart City, Gemeente Almere en de Expertgroep Smart Cities hebben we op 18 november een programma samengesteld met interessante sprekers zoals Angeline van Dijk (Directeur Agentschap Telecom), Lenneke de Voogd (Programmamanager Do IoT Fieldlab) en Sascha Hoogendoorn (Directeur Mobility Innovation Centre Delft).

Klik hier voor het volledige programma en aanmelding

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Bijeenkomsten

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.