150 miljoen euro beschikbaar vanuit Europese Investeringsbank voor AI-investeringen

De Europese Investeringsbank (EIB) stelt samen met het Europees Investeringsfonds (EIF) 150 miljoen euro beschikbaar voor investeringen in kunstmatige intelligentie (AI). De investeringen ondersteunen de digitale strategie van de Europese Commissie.

Dit is bekend gemaakt op Web Summit 2020. De 150 miljoen euro is bedoeld voor investeringen in bedrijven die actief zijn op het gebied van AI en gerelateerde technologieën. Denk hierbij aan het Internet of Things (IoT), robotica en blockchain-technologie. De investeringen worden verstrekt via de Artificial Intelligence Co-Investment Facility.

Ontwikkeling van digitale toekomst ondersteunen
De Artificial Intelligence Co-Investment Facility is onderdeel van een breder initiatief van de EIB en de Europese Commissie ter ondersteuning van de ontwikkeling van de digitale toekomst van Europa en de Europese techsector. "Europa's AI-sector heeft de afgelopen jaren veel potentieel getoond, maar een substantieel financieringsgat blijft bestaan. De AI Co-Investment Facility draagt bij aan het opvullen van dit gat", schrijft de EIF op haar website.

De subsidie is beschikbaar voor bedrijven van iedere omvang, waarbij de focus ligt op groeibedrijven. Naar schatting kunnen twintig tot dertig projecten een financiering krijgen van ieder meer dan een miljoen euro.

Meer informatie is hier beschikbaar.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Bijeenkomsten

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.