Techport en BTG gaan samenwerking aan om de digitale innovatie in de industrie te bevorderen

Techport is een ecosysteem van meer dan 60 bedrijven en scholen die samenwerken aan ‘de toekomst van de maak- en onderhoudsindustrie’ in de Metropoolregio Amsterdam, met de IJmond als basis. Techport is toonaangevend op het gebied van Smart Maintenance. Wij werken toe naar 100% voorspelbaar onderhoud van installaties in de maak- en procesindustrieonderhoud. Wij dragen bij aan een slimmere, schonere en snellere industrie.

Binnen het Fieldlab Smart Maintenance Techport werken innovatieve mkb-bedrijven, grootbedrijf en onderwijs- en kennisinstellingen samen om onderhoud voorspelbaar te maken op basis van data. Onderdeel van dit project is een proeffabriek. Studenten en leerlingen kunnen ook gebruik van maken van de testfaciliteit en de kennis.

Vernieuwing van onderwijs

De bedrijven zijn ook betrokken bij de vernieuwing van onderwijs en het opzetten van bijscholingsprogramma’s. Er is een Masterclass Smart Maintenance voor onderhoudsmonteurs ontwikkeld. En met het ROC Nova College wordt een opleiding voor digitale experts in de maak- en onderhoudsindustrie ontwikkeld.

Henno van Horssen, programmamanager van Techport: “BTG heeft een interessant netwerk van assetowners en toeleveranciers. Wij willen graag samen met hen de kennis en de innovatie versterken op het gebied van Smart Maintenance. Bedrijven kunnen contact met ons opnemen als ze een uitdaging hebben op het gebied van Smart Maintenance, of meer willen weten van onze expertise en activiteiten.”

De komende jaren gaat Techport zich ook richten op Smart Energie: energie-efficiëntie op basis van digitalisering met een smart industry-toepassingen.

Meer informatie is beschikbaar op Techport.nl of LinkedIn.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Bijeenkomsten

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.