BTG bouwt mee aan de slimme stad met inbreng in nieuw naslagwerk

Tijdens de Tweede Kamerverkiezingen in 2017 waren digitalisering en technologisering veelal nog geen programmapunt in de verkiezingsprogramma’s van de verschillende partijen. Inmiddels zijn we vier jaar verder en wordt de wereld, en dus ook Nederland, met de dag wijzer over de digitale wereld. Dit levert kansen op voor de Nederlandse samenleving, maar brengt ook uitdagingen met zich mee. Welke plekken hebben digitalisering en technologisering nu in de verkiezingsprogramma’s?

De zittende politieke partijen benoemen in het (concept) verkiezingsprogramma allen digitalisering en technologisering. De mate waarin de politieke partijen deze twee transities als belangrijk speerpunt zien verschilt. En ook de diversiteit van de focuspunten binnen digitalisering en technologisering is groot. Programmapunten die onder andere voorbij komen zijn de digitaks, de rol van overheden en veiligheid.

Dit is een voorpublicatie uit het boek ‘Zo bestuur je een slimme stad – De democratie versterken met een digitaliserende samenleving’, van de Future City Foundation. BTG heeft haar bijdrage geleverd aan het boek en benadrukt in dit verband de samenwerking tussen eindgebruikers en solution partners.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.