Kees Verhoeven: Meer aandacht voor digitalisering en technologie in politiek

Digitalisering en technologie moet veel meer aandacht krijgen, ook in de Tweede Kamer. Tweede Kamerlid Kees Verhoeven roept daarom alle kiezers op tot het invullen van de Technologie Kieswijzer.

Het GGD datalek, de Toeslagenaffaire en grote cyberaanvallen. Stuk voor stuk serieuze problemen, die laten zien hoeveel impact digitalisering heeft op onze maatschappij. Zowel in de politiek als bij de kiezers moet digitalisering veel hogere prioriteit krijgen, stelt Verhoeven. Hij houdt zich in de Tweede Kamer al meer dan tien jaar bezig met dit onderwerp.

'Digitalisering is relatief onzichtbaar'
Het Tweede Kamerlid ziet verschillende redenen dat digitalisering ondanks zijn maatschappelijke impact maar weinig aandacht krijgt in de politiek. "Digitalisering is relatief onzichtbaar. De data, kabels, dataservers en software zie je niet. Daarbij is digitalisering een onderdeel van andere gebieden zoals onderwijs en zorg. Dat maakt het voor politici een lastig behapbaar en niet heel erg aantrekkelijk, sexy onderwerp."

Maar hoe beschermen we onze online privacy? En hoe kan de overheid haar digitale dienstverlening verbeteren? Verhoeven: "Het is noodzakelijk dat politieke partijen zich hierover uitspreken, zodat kiezers weten welke kant we opgaan. Dankzij de Technologie Kieswijzer hebben politieke partijen dat nu gedaan. De aankomende Verkiezingen op 17 maart bepalen mede hoe onze digitale toekomst eruit gaat zien. Daar heeft elke kiezer, dus ook jij, invloed op. Dus: vul de Technologie Kieswijzer in, oriënteer je goed en bedenk hoe onze digitale toekomst eruit moet zien."

Petra Claessen, directeur BTG/TGG, onderschrijft het belang van meer aandacht voor digitalisering en technologie in de politiek. "Digitalisering en technologie zijn onmisbaar voor de samenleving en ondersteunen onder meer innovatie in het Nederlandse bedrijfsleven. Het is noodzakelijk dat meer aandacht komt voor deze cruciale onderwerpen, die momenteel onderbelicht zijn in onze maatschappij. BTG onderschrijft dan ook de oproep van Kees Verhoeven aan Nederlandse kiezers om meer aandacht te geven aan digitalisering en technologie. De Technologie Kieswijzer helpt hen hierbij."

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.