Forrester voorziet economisch herstel na krimp in 2020

De Europese economieën en technologiemarkten zijn door de COVID-19 pandemie beschadigd, net als elders in de wereld. De IT-markt maakt dit jaar echter wel een beetje groei door.

Dit meldt Forrester. Het onderzoeksbureau wijst erop dat Europese landen de infectie- en sterftecijfers tijdens de zomer hebben verlaagd. Europese economieën herstelden zich in het derde kwartaal van 2020 na een sterke krimp in het eerste en tweede kwartaal. Als gevolg hiervan deden de technologiemarkten het beter dan Forrester eerder nog verwachtte.

Opleving zorgt voor economische tegenslagen
De opleving van het coronavirus in Q4 2020 en Q1 2021 brengt echter tot de tweede helft van 2021 economische tegenslagen met zich mee. Forrester verwacht dat in de tweede helft van 2021 de uitrol van vaccins een einde maakt aan angsten en blokkades. Over het algemeen verwacht de marktonderzoekers 4,7% krimp voor de Europese technologiemarkten in 2020, gevolgd door 1,6% groei in 2021.

Meer informatie is beschikbaar in het onderzoeksrapport 'European Tech Market Outlook By Country For 2020 To 2021'.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.