Gartner: CIO’s versnellen digitale initiatieven met extra FTE

55 procent van de CIO's verwacht het aantal FTE in IT in de loop van 2021 te vergroten. De focus ligt hierbij op experts op het gebied van automatisering, cloud, analytische platform en werken op afstand.

Dit blijkt uit onderzoek van Gartner. "De kritieke rol die IT bij de reactie van veel bedrijven op de pandemie heeft gespeeld lijkt een positieve impact te hebben gehad op plannen voor IT-personeel", zegt Matthew Charlet, research vice president bij Gartner. "Het initiële pessimisme rondom de talentsituatie van 2021 die veel CIO's medio 2020 nog kenbaar maakte is sindsdien afgenomen."

IT-talentstrategieën
Onder de ondervraagde CIO's wordt de behoefte tot het versnellen van digitale initiatieven in 2021 voornamelijk gedreven door IT-talentstrategieën. Het automatiseren van businessactiviteiten en een toename in de omarming van de cloud volgen.

CIO's zijn eerder geneigd FTE's beschikbaar te maken voor nieuwere en opkomende domeinen. Een groei in FTE voor security professionals is volgens Gartner noodzakelijk voor het terugdringen van risico's verbonden aan investeringen in werken op afstand, analytics en de cloud. Datacenter, netwerk, systeembeheer en applicatieonderhoud leveren naar verwachting op personeel door verschuiving naar FTE.

Meer informatie is beschikbaar in het e-boek 'Top Priorities for IT: Leadership Vision for 2021'.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.