EU-lidstaten akkoord met overdracht persoonlijke gegevens naar VK

De lidstaten van de Europese Unie (EU) zijn akkoord met de overdracht van persoonlijke gegevens van Europeanen naar het Verenigd Koninkrijk (VK). De bescherming van deze gegevens is in het VK afdoende om de datauitwisseling voort te zetten na de Brexit.

Dit maakt de Europese Commissie bekend, meldt Reuters. EU-lidstaten keuren de adequaatheidsbesluiten van de Europese Commissie voor ongehinderde datauitwisseling met het VK unaniem goed. Met adequaatheidsbesluiten bepaalt de EU dat het beschermingsniveau van persoonlijke gegevens van Europeanen in het VK vergelijkbaar is met het niveau dat de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) voorschrijft.

Langdurige oplossing
De uitwisseling van persoonlijke gegevens was sinds de Brexit mogelijk dankzij tijdelijke regelingen. De goedkeuring die nu is afgegeven maakt de weg vrij voor een langdurige oplossing voor datauitwisseling met het VK.

Petra Claessen, directeur BTG/TGG: "Bedrijven werken op grote schaal internationaal samen. Datauitwisseling met het buitenland is hierbij van groot belang. BTG is dan ook verheugd dat de lidstaten van de EU akkoord zijn met de overdracht van persoonlijke gegevens van Europeanen naar het Verenigd Koninkrijk (VK). Dit maakt de weg vrij voor ongehinderde datauitwisseling met Britse organisaties, wat bijdraagt aan innovatie."

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.