Vernieuwde brochure van Antennebureau kan zorgen over mobiele communicatie wegnemen

De brochure ‘Alles over antennes voor mobiele communicatie’ is door het Antennebureau vernieuwd. De nieuwe brochure is aangepast aan de actualiteit op het gebied van techniek, gezondheid en wet- en regelgeving.

De uitrol van nieuwe technologieën voor mobiele communicatie zoals 5G zijn voor sommige partijen een bron van zorgen. Denk hierbij aan de rechtszaak die in 2020 door een stichting is aangespannen tegen de uitrol van 5G-technologie vanwege zorgen over de impact op gezondheid. De rechter oordeelde later dat deze zorgen ongegrond zijn en de uitrol van 5G kan doorgaan.

Zorgen wegnemen
Petra Claessen, directeur BTG/TGG: “Een brochure zoals deze helpt eventuele zorgen over mobiele communicatie en technologieën hiervoor weg te nemen. Met behulp van onder meer tekst, 3D-illustraties, infographics en foto’s geeft de brochure antwoord op uiteenlopende vragen. Waarom zijn er bijvoorbeeld antennes en hoe werken zij precies? Waarom is de locatie van een antenne van belang en welke impact hebben antennes op de gezondheid? Welke regelgeving bestaat daarnaast voor het plaatsen van antennes en hoe kunnen partijen meepraten over de plaatsing hiervan? Bedrijven kunnen onder meer partijen die zorgen uiten verwijzen naar de brochure voor meer uitleg en toelichtingen.”

De brochure is gratis beschikbaar via de website van het Antennebureau.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.