EZK begint consultatie voor Telecomcode

Het ministerie van Economische Zaken (EZK) is een consultatie begonnen voor de lagere wetgeving die volgt uit de implementatie van de Telecomcode. Daarmee worden negen besluiten gewijzigd ter uitvoering van de Telecomcode, officieel de Telecommunicatiewet. Ze worden in lijn gebracht met de Richtlijn (EU) 2018/1972 van het Europees Parlement.

Verder wordt in een apart wijzigingsbesluit de zogenoemde adequate breedband-internettoegangsdienst vastgesteld. Tot slot worden twee regelingen gewijzigd. Het gaat om een beleidsarme één-op-één implementatie van de Telecomcode in het Besluit universele dienst en eindgebruikersbelangen (Bude) en de regeling (de Rude), aldus EZK. De consultatie is geopend op 1 oktober en sluit op 31 oktober.

De Tweede Kamer is momenteel bezig met de behandeling van het wetsvoorstel voor de implementatie. De Europese Commissie publiceerde onlangs een overzicht van de negen lidstaten die de deadline van eind 2020 gehaald hebben. Nederland hoort daar niet bij.

“Het is goed dat Nederland dit oppakt”, vindt Petra Claessen, CEO van BTG en TGG. “Europees samenwerken is belangrijk en daarbij hoort ook dat je regelgeving op elkaar aansluit. In ons contact met het ministerie van EZK is dat ook één van de gespreksonderwerpen.”

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.