BTG-partners KPN, T-Mobile en Vodafone verlengen gratis bellen en sms’en naar Oekraïne

BTG-partners KPN, T-Mobile en Vodafone gaan allen ook na maart gratis bel- en sms-verkeer van en naar Oekraïne aanbieden. Dit initiatief liep eigenlijk tot eind maart, maar wordt nu verlengd.

Dit melden de telecomaanbieders aan NU.nl. Met het oog op de oorlog in Oekraïne kunnen klanten van KPN, T-Mobile en Vodafone gratis bellen en sms'en van en naar Oekraïne. De providers willen klanten hiermee steunen in het onderhouden van contact met vrienden en familie die zich nog in het land bevinden.

KPN maakt niet bekend tot wanneer klanten gratis kunnen bellen en sms'en van en naar Oekraïne. T-Mobile verlengt het aanbod in ieder geval tot juli 2022 voor zowel particuliere als zakelijke klanten. Het aanbod geldt ook voor Ben, Simpel en Tele2. Vodafone meldt het aanbod in ieder geval met een maand te verlengen en dit eind april opnieuw te beoordelen.

Gratis prepaid-simkaarten beschikbaar
De drie providers stellen ook alle drie gratis prepaid-simkaarten beschikbaar aan Oekraïense vluchtelingen in Nederland. Vodafone stelt 12.000 simkaarten met 6GB aan data en 20 euro beltegoed beschikbaar. KPN stelt 10.000 simkaarten beschikbaar, waarvan niet bekend is hoeveel data en beltegoed erop staan. T-Mobile meldt aan NU.nl eveneens simkaarten uit te delen. Deze bevatten een databundel van 50GB. Het is niet bekend om hoeveel prepaidkaarten het gaat.

Petra Claessen, CEO van BTG en BTG Services: "BTG-partners KPN, T-Mobile en Vodafone leveren met hun initiatieven een belangrijke bijdrage aan het ondersteunen van Oekraïense vluchtelingen in ons land. De initiatieven zorgen ervoor dat vluchtelingen contact kunnen blijven proberen te onderhouden met familie en vrienden die nog in Oekraïne aanwezig zijn. BTG moedigt de initiatieven dan ook van harte aan!"

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.