Petra Claessen in gesprek over vrouwen in de IT op Dutch IT Security Day 2022

Petra Claessen, CEO van de BTG, was een van de deelnemers in de paneldiscussie 'Vrouwen in Cybersecurity' tijdens de Dutch IT Security Day 2022, die plaatsvond in de Fokker Terminal in Den Haag. Claessen sprak in een video interview met Dutch IT Channel Hoofdredacteur Witold Kepinski waarom het voor vrouwen interessant is om in de IT te gaan werken, waaronder cybersecurity.

De cybersecuritybranche heeft veel last van de zogenoemde ‘war on talent’. Meer vrouwen die een carrière in cybersecurity ambiëren, kunnen deze openstaande vacatures goed invullen. Toch valt dit maar tegen. Een mentaliteitsverandering van de branche over diversiteit als geheel, kan hierbij helpen, bleek uit een paneldiscussie 'Vrouwen in Cybersecurity' tijdens de Dutch IT Security Day 2022 waaraan ook Petra Claessen aan deelnam.

Claessen: "BTG pleit ervoor ICT en cybersecurity breed en in een vroeg stadium in de diverse opleidingscurricula te verankeren. De belangstelling van vrouwelijke studenten voor techniek lijkt helaas een beetje af te nemen. Als brancheorganisatie zetten we daarom in op het enthousiasmeren van vrouwelijk talent voor de tech- en telecomsector. Denk hierbij aan het programma GreenMeetsGrey, waarmee we vrouwelijke studenten aan topvrouwen in de techsector koppelen voor stages op executive-niveau."

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Bijeenkomsten

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.