Cellnex en KPN bundelen krachten met andere telecomproviders in Alaian

De telecomproviders Bouygues Telecom, Cellnex, MTN, Telefónica, WINDTRE en KPN bundelen hun krachten in Alaian. Deze alliantie is gericht op het verbinden van de verschillende innovatie-ecosystemen van de providers.

De partijen bundelen in Alaian hun krachten en best practices rondom innovatie. Ook delen zij via Alaian kennis met startups en scaleups. Het doel van Alaian is het aantrekken van bedrijven wereldwijd die in lijn zijn met de gezamenlijke strategische prioriteiten van de partners op het gebied van innovatie, waaronder glasvezel en 5G.

Partnerships met innovatieve jonge bedrijven
"KPN zet al meerdere jaren in op het voeden van outside-in innovatie en actieve partnerships met innovatieve jonge bedrijven en andere partijen in het startup- en scaleup-ecosysteem", zegt Jacob Groote, verantwoordelijk voor innovatie en partnership bij KPN.

"Voor dat doel kiezen we voor een aanpak die een breed partnership mobiliseert met diverse internationale telecombedrijven. Dit stelt ons in staat een snelle uitwisseling van kennis, potentiële gezamenlijke productontwikkeling en commerciële en strategische partnerships te bevorderen. Het KPN-netwerk wordt verder uitgebreid met de innovatienetwerken van de vijf andere actoren in de telecomindustrie.

Innovatie versnellen
Petra Claessen, CEO van BTG en BTG Services: "Het bundelen van krachten kan innovatie versnellen en een impuls geven. Alaian verbindt niet alleen de innovatie-ecosystemen van de zes betrokken providers, maar maakt ook kennisdeling met startups en scaleups mogelijk. Het initiatief helpt zo innovatie in de gehele sector vooruit."

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.