Geslaagd bezoek BTG-delegatie aan Floriade Expo 2022

Afgelopen week heeft een aantal leden van BTG en klanten van Strict een bezoek gebracht aan Floriade Expo 2022 in Almere. Hier kregen ze presentaties over de innovatieve aspecten van deze wereldtuinbouwtentoonstelling. Daarna volgde een rondleiding langs enkele van de innovaties op het expositieterrein.

Zo’n 40 geïnteresseerden waren op de uitnodiging voor deze bijzondere bijeenkomst ingegaan en daar hebben ze geen spijt van gehad. Behalve de fraaie tuinen en het mooie weer konden ze kennismaken met tal van innovaties. Bij een deel daarvan is BTG, als partner in de Green Innovation Hub, intensief betrokken geweest. Al eerder organiseerde BTG bijeenkomsten op het terrein, zoals vorig jaar samen met de gemeente Almere de 5G Field Lab Inspiratiedag.

Uitdagingen

De gasten werden welkom geheten door Petra Claessen (CEO BTG / BTG Services) en Danny Frietman, Kwartiermaker ICT-Tech Cluster Gemeente Almere. Programma manager Floriade Xander de Bruine ging in op het thema Growing Green Cities, waar de link tussen groene en slimme steden werd gelegd. Dit item werd verder uitgediept door Brian Benjamin Programmamanager Digitale Stad en Innovatie binnen de gemeente Almere. Hij ging dieper in op de rol van proeftuin die de smart city infrastructuur op de Floriade is voor Almere en de doelstelling om alles wat hier ontwikkeld en geleerd wordt uit te rollen in de gemeente Almere. En om dit aan te bieden aan andere gemeenten in het land. Ed van Vliet, was de afgelopen anderhalf jaar gedetacheerd op de Floriade vanuit BTG Services als Projectmanager Digitale Stad. Hij vertelde over de vele uitdagingen die ontstonden door het snel moeten uitrollen van een communicatie infrastructuur. Willem Mak, Verkeerskundige binnen Vialis, zoomde in op de mobiliteitsvraagstukken in een slimme stad en liet voorbeelden zien van wat er allemaal al mogelijk is en wat binnenkort mogelijk wordt. Na de presentaties nam Danny Frietman de gasten mee voor een Innovatietour langs diverse interessante Paviljoens op het terrein. De bijeenkomst werd afgesloten met een borrel.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Bijeenkomsten

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.