T-Mobile Nederland vernieuwt mobiele radionetwerk met Ericsson

T-Mobile Nederland kiest Ericsson als leverancier voor de vernieuwing van haar mobiele radionetwerk. Aan de keuze is een intensief selectieproces voorafgegaan. In de beoordeling is gekeken naar onder andere kwaliteit, apparatuur performance, innovatie, duurzaamheid en uiteraard kosten. Ericsson kwam daarbij als beste uit de bus.

T-Mobile gaat met Ericsson een langdurige verbintenis aan voor de levering van het mobiele radionetwerk voor zowel 5G, als ook voor het huidige 3G en 4G. T-Mobile en Ericsson gaan gezamenlijk werken aan nieuwe innovaties om het netwerk van T-Mobile verder te ontwikkelen.

De beste mobiele telecombeleving bieden
Søren Abildgaard, CEO van T-Mobile Nederland: “Ik heb er alle vertrouwen in dat we met behulp van Ericsson onze klanten de beste mobiele telecombeleving blijven bieden. We zijn al sinds jaar en dag leidend in 4G en dat zijn en blijven we ook met 5G. In de afgelopen jaren hebben we een wereldwijd geprezen 4G netwerk aangelegd. Het is onze ambitie om ook op het gebied van 5G tot de wereldtop te blijven behoren. Ericsson heeft ons met zijn plannen en ambities getoond hoe wij dat samen mogelijk kunnen maken. We staan te popelen om klanten een sublieme 5G gebruikservaring te bieden. Klanten gaan een nog veel sneller en nog betrouwbaarder netwerk ervaren. Ook qua prijs blijven we concurrerend. Wij kunnen niet wachten om hiermee te starten!”

T-Mobile verwacht volgend jaar in de 3,5 GHz veiling voldoende frequenties te kunnen verkrijgen. T-Mobile heeft de ambitie om haar klanten meer bandbreedte en capaciteit op het 5G netwerk te bieden. Klanten ervaren dan een veel hogere snelheid; ook op plekken waar veel mensen samen komen. T-Mobile speelt hiermee in op de toenemende behoefte aan onder andere het delen van video’s en livestreaming. Maar ook aan toepassingen voor openbare orde en veiligheid, evenals andere industriële toepassingen waarbij een hoge bandbreedte en lage latentie vereist is.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.