Let op! Internet Explorer wordt niet meer ondersteund. Hierdoor kan de website mogelijk niet goed functioneren, gebruik een alternatieve browser om optimaal gebruik te maken van deze website. Klik hier om een alternatieve browser te downloaden.

BTG biedt een netwerk voor uitwisseling van kennis en ervaring over Telecommunicatie en ICT. De branchevereniging focust via expertgroepen op de volgende thema’s:

Terug naar nieuws

Ericsson rondt overname van Vonage af

25 jul 2022

BTG-partner Ericsson rondt de overname van het Amerikaanse cloudbedrijf Vonage af. Met een waarde van 6,2 miljard dollar gaat het om een van de grootste overnames ooit voor Ericsson. BTG feliciteert Ericsson met deze overname.

Vonage levert het Vonage Communications Platform, dat goed is voor 80% van de omzet van het bedrijf. Dit is een cloudgebaseerd unified communications-platform dat onder meer spraak, SMS, team messaging, fax, social media en videovergaderingen omvat.

Aanwezigheid in wireless enterprise markt vergroten
Met behulp van Vonage wil Ericsson zijn aanwezigheid in wireless enterprise markt vergroten. Het platform geeft Ericsson toegang tot de Communication Platform as a Service (CPaaS) markt, waarmee het wil inspelen op de groeiende vraag naar programmable netwerken. Ericsson wil onder meer de R&D-investeringen rondom Unified Communications as a Service (UCaaS) en Contact Center as a Service (CCaaS) van Vonage vergroten en de oplossingen aanbieden aan Cloud Service Providers (CSP’s). Ook gaat Ericsson UCaaS en CCaaS-oplossingen van Vonage aanbieden aan grote bedrijven en CSP’s.

“We zijn verheugd Vonage te verwelkomen als onderdeel van Ericsson. Met Vonage’s communicatieoplossingen – UCaaS, CCaaS en Communications API’s – breidt Ericsson zijn aanbod verder uit naar bedrijven. In de toekomst worden netwerkmogelijkheden gebruikt en betaald via open netwerk-API’s, wat ongeëvenaarde innovatie mogelijk maakt. We hebben al de eerste netwerk-API gelanceerd, Dynamic End-user Boost, op basis van bestaande 4G-infrastructuur. Met Vonage gaan we deze nieuwe API’s nu ontwikkelen en commercialiseren. We zien al grote ontwikkelingen met leidende CSP’s en we streven ernaar om de eerste 5G-netwerk-API’s komend jaar te lanceren. We gaan door met het creëren van nieuwe, verbeterde applicaties en diensten voor ondernemingen, terwijl we innovatie van Vonage’s UCaaS- en CCaaS-applicaties stimuleren en bedrijven helpen nieuwe digitale ervaringen te creëren voor betere communicatie, verbindingen en betrokkenheid”, zegt Börje Ekholm, President en CEO van Ericsson.

Petra Claessen, CEO van BTG en BTG Services: “De overname van Vonage is een van de grootste overnames ooit voor Ericsson. De BTG-partner versterkt hiermee onder meer zijn positie in de wireless enterprise markt. Dankzij de overname krijgt Ericsson toegang tot bouwblokken waarmee het een volledige suite met communicatie-oplossingen bieden, die onder meer bestaat uit CPaaS, UCaaS en CCaaS. BTG feliciteert Ericsson dan ook met de overname van Vonage!”

Gerelateerd nieuws