ICT-onderwijs en arbeidsmarkt moet beter aansluiten voor behoud van ICT-positie van Nederland

Nederland moet vol inzetten op een betere aansluiting van het onderwijs en de arbeidsmarkt om zijn positie in de ICT-voorhoede te behouden. Een adequate beveiliging van de eigen ICT-netwerken en het beschermen van data zijn door recente geopolitieke ontwikkelingen nóg belangrijker geworden. In een interessant artikel in Topic, een bijlage bij De Telegraaf, geeft Petra Claessen, CEO van BTG en BTG Services, de visie van BTG op dit onderwerp.

“BTG is bij uitstek een branche- en kennisinstituut dat de verbinding zoekt, partijen bij elkaar brengt,” zegt Petra Claessen in gesprek met Topic Nederland. “We zetten permanent in op verbinden en samenwerking met de overheid, het bedrijfsleven en het onderwijs en de wetenschap.”

Belangrijke rol weggelegd voor het bedrijfsleven
Petra Claessen is lid van de SBB-adviesraad voor ICT en de creatieve industrie voor de landelijke mbo-scholen. Zij benadrukt de rol van het bedrijfsleven bij het verleiden van jongeren om te kiezen voor een toekomst in de ICT. “Je kunt de arbeidsmarkt niet alleen overlaten aan de overheid. Die staat soms te ver af van het bedrijfsleven. Wat ik begrijp. De overheid hanteert een andere tijdspanne om beleid te ontwikkelen en te implementeren. Hetzelfde geldt voor het onderwijs, qua nieuw curriculum. De markt en het bedrijfsleven acteren sneller op de dan ontstane ontwikkelingen en innovaties. BTG vormt in dit proces een brugfunctie", zegt de CEO van BTG en BTG Services.

Lees het volledige artikel bij Topic. Bekijk de volledige editie met het thema Goede Start hier.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.