KPN vereenvoudigt beheer van gesegmenteerde bedrijfsnetwerken

KPN breidt zijn Secure Networking-diensten uit met SD-WAN Premium. De dienst is gericht op grootzakelijke bedrijven en helpt hen bij het beheren en veilig houden van hun netwerken.

Voor grotere bedrijven is netwerkbeheer cruciaal voor de continuïteit en veiligheid. Ze hebben vaak verschillende gescheiden netwerken, voor bijvoorbeeld productie- en kantoorautomatisering of per bedrijfsunit. Veranderingen doorvoeren in dit soort netwerken kennen vaak lange doorlooptijden. Met SD-WAN Premium van KPN kunnen deze gescheiden netwerken met één overkoepelende dienst beheerd worden en worden doorlooptijden aanzienlijk versneld. De dienst is gericht op grootzakelijke bedrijven en overheden.

"SD-WAN Premium is in staat om de kwaliteit van het netwerkverkeer (Quality of Service) op een unieke manier te optimaliseren. Het stelt bedrijven onder meer in staat om over meerdere verbindingen tegelijk data te verzenden", aldus Jilles Limburg, EVP Grootzakelijke Markt van KPN. "Daarnaast is er routering via de centrale firewall van KPN of integratie met andere applicaties mogelijk. Deze combinatie van diensten is uniek in Nederland."

Betrouwbaar en veilig
SD-WAN Premium geeft bedrijven controle hebben over gebruikersgroepen, applicaties en locaties. Ook kunnen zij instellingen tot in details bepalen. Zo kunnen zij hun netwerk extra beveiligen. Ook is de inzet van een de centrale firewall van KPN of integratie met SASE KPN mogelijk. SD-WAN Premium voldoet aan alle Europese privacyrichtlijnen.

KPN ontwikkelde de dienst samen met VMware, gespecialiseerd in clouddienstverlening. KPN en VMware werken al jaren vanuit een strategisch partnerschap samen om de digitale transformatie van klanten te ondersteunen en hun transitie naar de (multi)cloud te versnellen. Vooralsnog bestond deze samenwerking vooral uit het bieden van private clouddienstverlening en KPN’s veilige Cloud NL. Met SD-WAN Premium wordt hier connectiviteit aan toegevoegd.

Petra Claessen, CEO van BTG en BTG Services: "Veel grootzakelijke bedrijven maken gebruik van gesegmenteerde netwerken. Het beheer hiervan brengt extra complexiteit met zich mee, onder meer indien zij wijzigingen willen aanbrengen in de configuratie van deze netwerken. KPN neemt deze complexiteit weg met SD-WAN Premium. De overkoepelende dienst vereenvoudigt het beheer van gesegmenteerde netwerken en verkort de doorlooptijden van wijzigingen aanzienlijk. Interessant voor de achterban van BTG en zowel grootzakelijke bedrijven als overheden in het algemeen! Wellicht is de business uit te rollen via BTG Services."

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.