Subsidieregel Cyberweerbaarheid is opengesteld

De Subsidieregel Cyberweerbaarheid is onlangs opengesteld. Via deze regeling wil het Digital Trust Center bedrijven in niet-vitale sectoren stimuleren om op cybersecurityterrein met elkaar samen te werken.

De regeling stimuleert publiek-private samenwerkingsverbanden tot het uitvoeren van plannen die de digitale weerbaarheid tegen cyberaanvallen in de keten, regio of branche op een duurzame wijze vergroten. In totaal is 1 miljoen euro beschikbaar voor de beste projectplannen. Per project is een maximale ondersteuning van 200.000 euro beschikbaar.

De Subsidieregel Cyberweerbaarheid bestaat sinds 2018, toen de eerste subsidieronde plaatsvond. Sindsdien ontvingen 25 projecten via de regeling een subsidie. Een overzicht van deze projecten is hier beschikbaar.

Projectplannen indienen
Projectplannen voor de 2022-editie van de regeling kunnen worden ingediend bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Meer informatie over het aanmeldproces en de voorwaarden zijn hier beschikbaar.

Petra Claessen, CEO van BTG en BTG Services: "Cybersecurity is een cruciaal onderwerp voor het hele Nederlandse bedrijfsleven. Daaronder vallen niet alleen grote bedrijven en organisaties, maar ook het MKB. De Subsidieregel Cyberweerbaarheid is een belangrijke stimulans voor bedrijven voor het naar een hoger niveau tillen van hun digitale weerbaarheid. BTG neemt in samenwerking met andere partijen een actieve rol in het verbeteren va de digitale weerbaarheid en staat bedrijven hierin bij."

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.