Marcel Hoogland is Algemeen Directeur bij Justitiële ICT Organisatie van JenV

Marcel Hoogland is per 1 september 2022 benoemd tot algemeen directeur Justitiële ICT Organisatie (JIO) bij het ministerie van Justitie en Veiligheid (JenV). De Justitiële ICT Organisatie is sinds 1 januari 2022 gepositioneerd als een zelfstandig agentschap binnen het ministerie van Justitie en Veiligheid.

De Justitiële ICT Organisatie is ooit begonnen als het ICT-bedrijf van DJI en inmiddels de huisleverancier van ICT-diensten voor een groot aantal onderdelen van het ministerie. De ketenpartners in het Justitiële domein vervullen een essentiële rol in de samenleving. Ze moeten bij de uitvoering van hun werkzaamheden optimaal ondersteund worden door moderne informatie- en communicatietechnologie die voldoet aan de eisen van de tijd. De Justitiële ICT Organisatie zorgt voor ICT-voorzieningen in het justitiële domein, waarbij veiligheid en betrouwbaarheid voorop staan.

Volgt Johan Wiltvank op
Ir. Marcel Hoogland MBA volgt de huidige directeur JIO Johan Wiltvank op vanwege diens pensionering. Hoogland werkt sinds 2019 bij IVO Rechtspraak als directeur IT. Eerder was hij werkzaam bij DICTU, Agentschap Telecom en de ICT-organisatie van de Nederlandse Politie, het huidige VtsPN. Marcel studeerde Technische Scheikunde aan de Rijks Universiteit Groningen en heeft zijn MBA gehaald bij TiasNimbas. In 2012 volgde hij de Interpartementale Management Leergang bij NSOB.

Ric de Rooij, plaatsvervangend SG JenV, zegt over de benoeming van de nieuwe directeur: “Marcel is een ervaren bestuurder met een grote kennis van het IV domein. De ideale combinatie om de ontwikkeling van JIO voortvarend voort te zetten. Ik kijk uit naar de samenwerking.”

'Bredere IT dienstverlener binnen JenV worden'
Marcel Hoogland: “Er ligt een prachtige uitdaging voor de Justitiële ICT Organisatie om, als nieuw agentschap, een bredere IT dienstverlener binnen JenV te worden. Ik kijk er erg naar uit om hieraan leiding te mogen geven en dit met mijn nieuwe collega’s en opdrachtgevers op te pakken. Hierbij breng ik onder andere mijn kennis en ervaring vanuit DICTU en de Rechtspraak mee.”

De werving en selectie voor deze benoeming is gedaan door Bureau ABD en het ministerie van JenV. Vacatures voor ABD-functies worden breed bekendgemaakt en iedereen mag solliciteren. Deze benoeming is tot stand gekomen op basis van de procedure voor functies binnen de Algemene Bestuursdienst.

Petra Claessen, CEO van BTG en BTG Services: "BTG feliciteert de Justitiële ICT Organisatie, het ministerie van Justitie en Veiligheid en Marcel Hoogland met deze benoeming! De Justitiële ICT Organisatie speelt een belangrijke rol binnen het ministerie van J&V en draagt zorgt voor ICT-voorzieningen in het justitiële domein. Veiligheid en betrouwbaarheid staan hierbij uiteraard voorop."

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Bijeenkomsten

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.