T-Mobile neemt Cambrium over en sluit deal met Open Dutch Fiber

BTG-partner T-Mobile neemt internetaanbieder Cambrium over, dat bekend is onder de naam Tweak. Met de overname van Cambrium uit handen van investeerder Arcus, worden per direct 18.000 klanten toegevoegd aan het klantenbestand van T-Mobile. Daarnaast sluit het bedrijf een nieuwe overeenkomst met Open Dutch Fiber. Het versterkt hiermee zijn positie op de markt voor vast internet.

De overeenkomst met Open Dutch Fiber omvat de toegang tot de huidige en toekomstige E-Fiber gebieden. Open Dutch Fiber nam E-Fiber eerder dit jaar over. De E-fiber footprint bestaat uit 175.000 adressen waarop T-Mobile op korte termijn internettoegang kan aanbieden. Dat aantal groeit in de toekomst naar verwachting tot ongeveer 500.000 adressen.

Internetdiensten via glasvezel
Cambrium biedt internetdiensten via glasvezel aan onder andere via de merknaam Tweak. Het bedrijf is gevestigd in Almere en heeft ruim 20 mensen in dienst. Zij zijn al geïnformeerd over de overname.

Søren Abildgaard CEO van T-Mobile Nederland: "De overname van Cambrium inclusief het Tweak klantenbestand is een belangrijke stap voor ons. We zijn blij dat zij nu onderdeel zijn van de T-Mobile groep. We kennen Cambrium als een innovatief en klantgericht bedrijf met talentvolle medewerkers. We verwelkomen de medewerkers en natuurlijk hun klanten van harte."

Digitalisering van Nederland
T-Mobile streeft ernaar om op vast glasvezelinternet de grootste aanbieder van Nederland te worden. Hiervoor heeft het bedrijf nu toegang tot de glasvezelnetwerken van Primevest, Open Dutch Fiber en E-Fiber. Waar mogelijk en betaalbaar maakt T-Mobile ook gebruik van de glasvezelnetwerken van andere aanbieders. T-Mobile biedt inmiddels internet via glasvezel met up- en downloadsnelheden tot 1 Gigabit per seconde (Gbps) aan bij meer dan 3,8 miljoen huishoudens. Daarnaast ziet T-Mobile de mogelijkheid om met haar partners daar op korte termijn nog eens 1,3 miljoen huishoudens aan toe te voegen.

"De deal met Open Dutch Fiber voor de E-fiber footprint past perfect bij onze strategie om een substantiële bijdrage te leveren aan de verdere digitalisering van Nederland", zegt Søren Abildgaard. "Hiermee zijn we nog lang niet klaar. We stoppen pas wanneer iedereen in Nederland kan profiteren van betaalbaar en snel internet! Snel internet via betrouwbare glasvezelverbindingen is essentieel voor Nederland en noodzakelijk voor veel (toekomstige) toepassingen zoals thuiswerken en zorg op afstand."

Petra Claessen, CEO van BTG en BTG Services: "BTG feliciteert T-Mobile met deze mooie deals. Met de overname van Cambrium en de de overeenkomst met Open Dutch Fiber versterkt het bedrijf zijn positie op de markt voor vast internet. Het levert zo een bijdrage aan de verdere digitalisering van Nederland, waarvoor de beschikbaarheid van snel internet een voorwaarde is."

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.