BinnenBereik realiseert indoor mobiele netwerken in verduurzaamde iconische panden

De twee iconische panden Edge West Amsterdam en Stationspostgebouw aan het Hollands Spoor in Den Haag hebben in hun renovatieslag de duurzaamheidscertificering BREEAM gekregen. Om te verduurzamen worden gebouwen van moderne isolatie voorzien, die het mobiele signaal van buiten vaak blokkeert. BinnenBereik realiseerde voor deze gebouwen mobiele dekking van alle telecomproviders, zodat multi-operator mobiel bereik binnen gegarandeerd is.

De duurzame bouwindustrie is groeiende. Historische panden worden herontwikkeld en klaargemaakt voor de toekomst. Zo ook de twee iconen Edge West in Amsterdam en het Stationspostgebouw in Den Haag. Deze verduurzaming vraagt om aanpassingen van telecomnetwerken. “Het mobiele signaal kwam nauwelijks meer binnen door aanbreng van goede isolatie. Dat is praktisch niet werkzaam én maakt een gebouw ook onveilig. Wij hebben met ‘BinnenBereik’ indoor mobiele dekking voor alle telecomproviders gegarandeerd waardoor beide problemen zijn opgelost”, aldus Ruud van der Sman, Senior Smart Solution Manager bij EDGE Technologies.

Groeiende behoefte aan multi operator netwerken
Vanaf 2023 moet elk kantoorgebouw over minimaal energielabel C beschikken. Om aan deze eisen te voldoen, kiezen gebouweigenaren vaak voor minimaal dubbel (HR++) glas. Dit glas wordt sins 2010 standaard geïnstalleerd in kantoorgebouwen. HR++ glas is voorzien van een coatinglaag om de warmte binnen en de kou buiten te houden. Dit type glas is goed voor het besparen van energie, maar slecht voor de radiosignalen afkomstig van een zendmast.

“Verduurzamen is essentieel en bereikbaarheid ook, van 112 tot dagelijks werk. Met BinnenBereik bieden we een unieke totaaloplossing waarbij verduurzaming, veiligheid en bereikbaarheid hand in hand gaan,” aldus Rosalie Weijers, Directeur Business Development bij BinnenBereik.

Een centrale installatie brengt de signalen van alle telecomnetwerken binnen. Het indoor mobiel netwerk distribueert het signaal via meerdere antennes per verdieping. Hierdoor is er bereik en capaciteit van alle operators in het gehele gebouw. Iedereen in het gebouw beschikt hierdoor over optimaal mobiel bereik, ongeacht de gekozen provider.

Toekomstproof geschikt voor 5G
80% van het mobiele verkeer vindt plaats binnen gebouwen. Een goed indoor mobiel netwerk is een ‘enabler’ voor het goed functioneren van mensen als voor een toekomstbestendig ‘smart’ en duurzaam gebouw. Met goede indoor mobiele dekking kan men zorgeloos bellen en internetten via de smartphone. Het systeem van BinnenBereik is bovendien toekomstproof voor 5G.

Petra Claessen, CEO van BTG en BTG Services: "We communiceren de hele dag, waarbij we in belangrijke mate vertrouwen op onze smartphones. Mobiel bereik is dan ook van cruciaal belang voor de productiviteit en bereikbaarheid van gebruikers. De twee iconische panden Edge West Amsterdam en Stationspostgebouw aan het Hollands spoor in Den Haag zijn door BinnenBereik voorzien van een indoor mobiel netwerk. Zo beschikken gebruikers in beide gevallen over optimaal mobiel bereik, ongeacht hun provider."

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Bijeenkomsten

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.