Studenten sluiten zich aan bij de Nederlandse delegatie Smart City Expo in Barcelona

Veertien studenten van de Fontys Hogescholen reizen komende week af naar de Smart City Expo in Barcelona. De studenten volgen de minor Smart Cities en gaan op eigen kosten en initiatief naar Smart City Expo, waar zij willen leren en inspiratie willen opdoen. Zij krijgen hierbij begeleiding van BTG en RvO.

De minor Smart Cities is een studieprogramma van een half jaar en is toegankelijk voor alle HBO-studenten in Nederland. Binnen de minor worden studenten vanuit allerlei verschillende opleidingen aan het denken gezet over de stad van de toekomst. Ze leren over verschillende impactgebieden waaronder veiligheid, vastgoed, mobiliteit, leefbaarheid en duurzaamheid, uiteraard gedreven door data.

'Kennismaken met het echte werkveld'
“Onze visie is dat studenten meer leren in de praktijk, dan in de schoolbanken. We streven ernaar om studenten zo veel mogelijk in contact te laten komen met het echte werkveld. Dat er nu 14 studenten zijn die naar Barcelona afreizen is dan ook ontzettend waardevol!”, aldus Pauline Schepers, coördinator van de minor Smart Cities. De 14 studenten willen allen iets anders uit de reis halen. Zo wil de één beter leren presenteren, terwijl de ander concreet zoekt naar voorbeelden van natuurkunde binnen Smart City oplossingen.

In samenwerking met het RvO en BTG en met de verschillende aanwezige bedrijven worden de studenten begeleid en geholpen om het maximale uit deze reis te halen. Zo zijn de toegangskaartjes voor de Expo gesponsord door BTG, mogen de studenten een bijdrage leveren op het Holland Paviljoen en dragen de studenten bij aan het Businessforum door verslagen te maken van de paralelsessies.

Petra Claessen, CEO van BTG en BTG Services: "Smart Cities bieden interessante kansen. Voor het optimaal profiteren hiervan is het noodzakelijk over voldoende experts op dit gebied te beschikken. De minor Smart Cities van Fontys Hogescholen leidt deze experts van de toekomst op. Vanuit BTG dragen wij graag bij aan de ontwikkeling en opleiding van studenten. Dit doen wij onder meer door het sponsoren van de toegangskaartjes voor de Smart City Expo in Barcelona. Zo komen studenten in aanraking met het werkveld en kunnen zij in de praktijk kennis opdoen."

Wil jij ook bijdragen aan de leercurve van deze studenten of wil je meer informatie? Neem dan contact op met Fontys Hogescholen via minorsmartcities@fontys.nl.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.