Gemeente Amsterdam opent meldpunt voor beveiligingsproblemen

De Gemeente Amsterdam introduceert een meldpunt voor zwakke plekken in haar informatiesystemen. Ethische hackers kunnen bij het meldpunt kwetsbaarheden die zij ontdekken op een verantwoorde wijze melden.

Wethouder Shula Rijxman (ICT & Digitale Stad): “Met de toename van digitalisering nemen ook digitale kwetsbaarheden toe. Het meldpunt voor ethische hackers draagt bij aan het verhogen van onze digitale weerbaarheid.”

Drempel verlagen voor verantwoord melden
Ethische hackers konden tot nu toe niet bij een centraal punt terecht met hun bevindingen. Om de drempel te verlagen voor het verantwoord melden van kwetsbaarheden is het online meldpunt opgezet.

Petra Claessen, CEO van BTG en BTG Services: "Ieder systeem en iedere applicatie kan helaas beveiligingsproblemen bevatten. Het efficiënt aanpakken van deze kwetsbaarheden is noodzakelijk voor het veilig houden van gebruikers, data en systemen. Het meldpunt dat de gemeente Amsterdam introduceert draagt hieraan bij. Het geeft ethische hackers de mogelijkheid beveiligingsproblemen die zij ontdekken op een verantwoorde wijze te melden, zodat de gemeente Amsterdam de problemen zo snel mogelijk kan verhelpen. Een belangrijke stap voor het naar een hoger niveau tillen van de digitale veiligheid."

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Bijeenkomsten

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.