BTG zet in op duurzame digitalisering

“Building Bridges in a Digital Society”, is hét jaarthema van BTG voor 2023.
We leven in een tijd waarin we steeds meer kijken naar digitale oplossingen, om de groei aan te kunnen van interconnected uitdagingen en kansen. Onze ambitie is om Nederland koploper te maken in deze duurzame digitalisering en dit is urgenter dan ooit. Vicevoorzitter Petra Claessen vertelde tijdens de Nieuwjaarsbijeenkomst op 1 februari in haar ‘State of the Union’ hoe BTG er klaar voor is om deze ambitie waar te maken.

“Duizelingwekkende ontwikkelingen waar ik wakker van kan liggen”
Internetondernemer en journalist Alexander Klöpping sprak tijdens de bijeenkomst bevlogen over de trends op het gebied van web en technologie.

“We zijn verslaafd geraakt aan persoonlijke ervaring. Met TikTok als koploper. We krijgen als het ware een kijkje in de ziel van de gebruiker. Dit maatwerk verwachten we steeds meer. De ontwikkelingen op het gebied van AI volgen elkaar in een duizelingwekkend tempo op. OpenAI speelt hierin een belangrijke rol. “Ik kan het zelf ook niet meer bijhouden. Voor het eerst kan iedereen er nu zelf iets mee maken, dit stemt mij zeer optimistisch, maar roept natuurlijk ook kritische vragen op”.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.