BTG zet tijdens Internationale Vrouwendag Women in Tech in de schijnwerpers

Gisteren, op Internationale Vrouwendag, organiseerde BTG, onder leiding van Petra Claessen, vice-voorzitter BTG en boardmember BTG Services, een speciale bijeenkomst voor 24 topvrouwen uit de wereld van de IT en Communicatietechnologie. Onder het genot van een hoogwaardig diner in Grand Hotel Huis ter Duin bogen zij zich over stellingen rond leiderschap, inclusiviteit en onderwijs. Deze bijzondere bijeenkomst maakt deel uit van het Women in Tech programma van BTG, dat als doel heeft de positie van vrouwen in de technologie te stimuleren.

Petra Claessen: “Ik ben er trots op om op deze speciale dag deze bijzondere groep vrouwen bij elkaar te hebben en samen over deze zo belangrijke onderwerpen te praten. De rol van vrouwen in onze sector is nog altijd ondergewaardeerd, zo bleek ook uit diverse onderzoeken die gisteren in het kader van Internationale Vrouwendag zijn gepubliceerd. We hebben vandaag laten zien dat het wel degelijk mogelijk is om als vrouw een toonaangevende positie te bereiken. Maar het zijn er naar verhouding nog veel te weinig. We zullen dan ook de komende jaren via ons Women in Tech programma, maar ook via onder meer de support van young professionals, volop aandacht blijven besteden aan met name inclusiviteit en scholing.”

Avondvoorzitter Lieke Lamb legde verschillende vragen voor aan de aanwezigen. Hoe zet je vrouwelijk leiderschap in en hoe borg je dat aan de top, hoe kan je in je organisatie en/of in je ecosysteem voor meer diversiteit en inclusiviteit zorgen en de vraag over het stimuleren van meiden in de techniek zorgden voor voldoende gespreksstof aan tafel.

Geef een antwoord

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.