Kwart van de Europese security-beslissers ziet Zero Trust als topprioriteit

Zero Trust krijgt steeds meer aandacht van bedrijven. Zo beschikt inmiddels een op de drie bedrijven beschikt over een Zero Trust-strategie. Voor een kwart van de security-beslissers in Europa is de implementatie van Zero Trust zelfs een topprioriteit.

Dit blijkt uit het Forrester’s Security Survey over 2022. 66% van de securitybeslissers die Zero Trust een topprioriteit noemt werkt aan een Zero Trust-strategie. Met name in de publieke sector krijgt Zero Trust veel prioriteit. De Duitse overheid gaat hiermee in Europa aan de leiding, meldt de marktonderzoeker.

Privacy
Zero Trust is in belangrijke mate gebaseerd op data. Dit brengt ook aandachtspunten met het oog op privacy met zich mee. Zo vraagt onder meer identity & access management om aandacht om te voorkomen dat rechten van werknemers in het geding kunnen of wetgeving wordt overtreden. Ook de locatie en het versturen van gegevens is een belangrijk aandachtspunt. Met name door steeds strengere Europese wetgeving op dit vlak.

Concrete security-incidenten zijn een belangrijke motivatie voor bedrijven voor het omarmen van Zero Trust. Organisaties die prioriteit geven aan Zero Trust maakten in veel gevallen een security-incident door. Deze correlatie is volgens Forrester nog sterker indien bij een aanval persoonlijke gegevens zijn uitgelekt. Europese security-leiders zien Zero Trust volgens Forrester als een manier om om te gaan met het evoluerende dreigingslandschap.

‘Never trust, always verify'
Petra Claessen, Vice-voorzitter BTG en boardmember BTG Service: "Het dreigingslandschap is continu in ontwikkeling, waarbij aanvallers telkens nieuwe manieren vinden voor het aanvallen van bedrijven en organisaties. Zero Trust, waarbij de basisgedachte 'never trust, always verify' centraal staat, is een security-aanpak die uitkomst kan bieden en kan bedrijven wapenen tegen cyberaanvallen. Segmentering speelt hierbij een belangrijke rol, zodat aanvallers die het netwerk weten binnen te dringen geen onbeperkte toegang krijgen."

Meer informatie is beschikbaar in het onderzoeksrapport van Forrester.

Geef een antwoord

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Bijeenkomsten

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.