KPN steunt online studentenbibliotheek en cybersecurity-trainingsplatform financieel

BTG-partner KPN investeert via zijn investeringsfonds in twee bedrijven die actief zijn op het gebied van educatieve contentdiensten en cybersecurity-scenariotrainingen. Het gaat om Perlego en RangeForce. Beide bedrijven kunnen een aanvulling vormen voor het aanbod van KPN aan zijn klanten.

Perlego wil onderwijs voor iedereen beschikbaar maken en wordt vanwege het 'all-you-can-read' model vaak de Spotify voor academisch materiaal genoemd. Het bedrijf biedt een online abonnementsservice voor educatieve content en geeft via zijn platform toegang tot meer dan 1.000.000 studieboeken van een groot aantal uitgevers. Het abonnementsmodel van Perlego is gericht op studenten – direct (B2C) of indirect via universiteiten en instellingen voor hoger onderwijs (B2B2C).

Cybervaardigheden verbeteren
RangeForce biedt een ontwikkelplatform dat gericht is op het verbeteren van cybervaardigheden voor individuen en teams. Een unieke combinatie waarmee bedrijven hun securityteams kunnen beoordelen en zowel individuele leertrajecten als teamoefeningen kunnen aanbieden om cybersecuritytalent bij te scholen. De modules en oefeningen worden voortdurend bijgewerkt om een breed scala aan relevante onderwerpen en tools aan te bieden. KPN wil RangeForce als hulpmiddel aanbieden aan zowel KPN-medewerkers als voor de (grotere) zakelijke klanten van KPN.

“KPN’s investeringsfonds investeert in veelbelovende startups en scaleups met strategische relevantie voor KPN. “We ondersteunen de groei van de betreffende bedrijven maar versterken ook de innovatiekracht van KPN,” vertelt Hans Söhngen, Managing Director KPN Ventures. “We helpen de ontwikkeling van innovatieve producten en toepassingen van startups te versnellen waardoor de klanten van KPN en de maatschappij nog sneller kunnen profiteren van nuttige innovaties en slimme productoplossingen.”

Geef een reactie

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Bijeenkomsten

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.