Feestelijke opening datacenter met noodstroom via waterstof

NorthC datacenters opent op woensdag 21 september op feestelijke wijze de uitbreiding van haar datacenter op bedrijventerrein Westpoort in Groningen. Dit datacenter is uniek in Europa omdat het de eerste noodstroomvoorziening in Europa heeft dat draait op groene waterstof. Hiermee is de noodstroomvoorziening van dit nieuwe gedeelte geheel CO2-neutraal.

De feestelijke opening vindt plaats in nauwe samenwerking met SSO-Noord (shared service center van de Rijksoverheid) en het Alfa College. SSO Noord is beheerder van het overheidsdatacenter dat bij NorthC is ondergebracht. Het Groningse Alfa College is in Nederland een van de meest vooruitstrevende scholen die aandacht besteed aan alles wat er met waterstof mogelijk is.

Het Alfa College verzorgt tijdens de openingsfestiviteiten een heus waterstoffestival. Tijdens dit festival kunnen de gasten allerlei praktische toepassingen van waterstof ervaren en bekijken. Denk daarbij aan een waterstoffiets, -boot en zelfs een heel vliegveld.

Dit openingsevent is speciaal toegankelijk voor leden van BTG. We hopen je daar te zien. Aanmelden is vereist. Aanmelden en het volledige programma bekijken kan via: Save the Date: Opening datacenter Groningen | NorthC Datacenters

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.