Masterclass ‘Workflow management’

Datum: Donderdag 23 februari 2023
Tijd: 15.00 – 16.30 uur
Locatie: Fysiek in Woerden of online via Webex

Een nieuwe visie op integraties door middel van workflow management.

Alles slim! Alles geïntegreerd! Alles verbonden!

De nieuwe manier van digitalisering neemt een compleet nieuwe visie met zich mee voor een innovatieve netwerkomgeving. Door gebruik te maken van workflow management kun je IoT devices, waaronder sensoren en andere systemen, met elkaar laten samenwerken. Door de informatie die sensoren en apparaten geven, kunnen andere systemen hier gebruik van maken. Maar hoe zet je een ecosysteem op en hoe ziet zo’n workflow eruit? Hoe ga je informatie combineren?

Om een mooi voorbeeld te geven van een integratie waar workflow management is gebruikt, kun je denken aan een ruimte waar ovens gebruikt worden. Omdat bij het proces van de ovens weinig mensen zijn, een oven doet overigens zelf het werk, worden er sensoren en camera’s geplaatst, om de ruimte te monitoren. De sensoren slaan gegevens op zoals de CO2 uitstoot, maar ook de temperatuur en luchtvochtigheid.

Zodra een sensor constateert dat de temperatuur abnormaal hoog is, genereerd dit een alarm. Dit komt terecht bij de eindverantwoordelijke van deze ruimte, maar omdat ons geïntegreerde ecosysteem slim is gemaakt met onze workflow management, wordt er gelijk een video call opgestart. In de video call worden direct de personen vanuit het crisisteam toegevoegd. Daarnaast worden de dichtstbijzijnde camerabeelden toegevoegd aan de video call, zodat ze kunnen zien wat er aan de hand is. Dit wordt aangevuld met gegevens van andere sensoren, zodat er een 360-graden view van de situatie ontstaat. Afhankelijk hiervan kan er opgeschaald worden naar de urgentie die is vereist.

In dit geval blijkt de situatie onder controle en wordt de monteur die ter plaatse is toegevoegd aan de call, zodat hij met zijn camera op zijn smartphone kan laten zien hoe hij de storing verholpen heeft.

Dit is slechts één voorbeeld waar workflow management is toegepast. Maar het is ook mogelijk om bij smartbuildings domotica te integreren met bijvoorbeeld het netwerk en de communicatieoplossingen van Alcatel-Lucent Enterprise. Op deze manier kunnen er extra services die bij het gebouw horen, zoals een leen auto of fiets, gereedschap en andere zaken verhuurd en gereserveerd worden. Maar ook services van buiten het gebouw, korting op de sportschool, afspraken plannen bij de kapper, tandarts, gemeentehuis, enzovoorts. De mogelijkheden zijn werkelijk eindeloos.

Wil jij meer weten over de mogelijkheden van workflow management en integraties? Meld je dan nu direct aan voor dit hybride seminar bij BTG op donderdag 23 februari om 15.00 uur:

Ja, ik kom fysiek naar Woerden
Ja, ik doe online mee via Webex

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Bijeenkomsten

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.