Praktijkervaring telecommunicatie bij de Nationale Politie

Op 18 juni organiseert de Nationale Politie een open huis voor BTG-leden. Een kijkje in de keuken met betrekking tot de organisatie van de Telecomdiensten en de effecten van moderne telecommunicatiemiddelen op de werkwijze van agenten op straat.

Programma

Een interessant programma, dat 2 hoofdonderwerpen omvat:

 1. Hoe is telecommunicatie binnen de Nationale Politie georganiseerd?
  Het gaat hierbij om de mobiele en vaste telefoniediensten voor de 60.000 medewerkers van de politie. Vaste telefonie wordt geleverd op basis van een Open Source VoIP oplossing. Voor de Politie service centers (0900 8844) is een landelijke Contact Center dienst ingericht. Het ‘Mobiel tenzij’-beleid heeft geresulteerd in vele mobiele telefoons, waarvan een groot deel smartphones, waarvoor landelijke contracten zijn ingericht.
 2. Mobiel Effectiever op Straat.
  Hoe gebruikt de politie optimaal telecommunicatie? Het gaat hier over het gebruik van smartphones door agenten op straat. Mobiel werken is voor de politie altijd al een uitgangspunt geweest onder het motto ‘Meer blauw op straat’. Het gebruik van telecommunicatie met daarbij specifieke politietoepassingen maken de werkzaamheden van de politie veel effectiever. De uitrol en training van agenten gebeurt in het programma Mobiel Effectiever Op Straat (MEOS)

Sander Poppenk (Sr. Dienstenmanager telefonie), Edwin Delwel (programmamanager MEOS) en Victor Viveen (Hoofd Dienstenmanagement) heten je van harte welkom. Aansluitend is er tijd om na te praten onder het genot van een drankje.

Locatie: Nationale Politie, in Driebergen
Parkeren kan op Odijkerweg nr. 19 of nr. 25. De locatie ligt op loopafstand van het station Driebergen Zeist.

Aanmelden

Je kunt je tot 16 juni opgeven voor deze bijeenkomst via de mail.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Voorjaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.