Lobby & Opinie

BTG behartigt de belangen van haar leden bij wet- en regelgevers, zoals in Nederland het ministerie van Economische Zaken en de Autoriteit Consument & Markt (ACM). Internationaal onderhouden we intensief contact met de Europese Commissie, met name als het gaat om de Digitale Agenda, de portefeuille van eurocommissaris Günther Oettinger, BEREC en ENISA. Deze officiële instanties produceren regelmatig voorpublicaties van wetsvoorstellen. BTG is een partij die daar inhoudelijk een mening over ventileert, uiteraard gezien door de bril van onze leden. Zo hebben de leden een stem in de totstandkoming van wetten en regels rondom bedrijfscommunicatie.

BTG zoekt actief contact met politiek, overheid en media om haar de standpunten namens haar leden te agenderen. Organisaties die hierbij een rol spelen, zijn Autoriteit Consument & Markt (ACM), Agentschap Telecom, Ministerie van Economische Zaken. Wat betreft de internationale lobby maakt BTG gebruik van de contacten van INTUG.

Praktische links:
https://www.europa-nu.nl/
https://www.acm.nl
https://www.agentschaptelecom.nl
https://www.intug.org
https://www.beltug.be

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.