Nieuwe topman moet HTC uit het slop trekken

logo htcSmartphonefabrikant HTC heeft Jason Mackenzie tot Global Executive Vice President benoemd. In zijn nieuwe rol rapporteert hij direct aan HTC’s CEO Cher Wang. Mackenzie, tot voor kort nog president van HTC Noord-Amerika, moet de noodlijdende Taiwanese onderneming weer op de weg omhoog helpen.

HTC is al enige tijd bezig met een reorganisatie. Ook in Nederland heeft dat zichtbare gevolgen gehad. Zo is in Nederland afscheid genomen van telecomveteraan Mark Moons als general manager Western Europe. Ruud Kerstjens, die al werkzaam was bij HTC, is eind vorig jaar in ieder geval voorlopig aangesteld als Country Head van de Nederlandse vestiging.

Het bedrijf kampt wereldwijd met teruglopende smartphone-verkoopcijfers en een slinkend marktaandeel. Het heeft geresulteerd in een reeks verlieslatende kwartalen en een sterke daling van de omzet. De hoop van de fabrikant is gevestigd op de verkoop van virtual reality-hardware. Volgens CEO Wang zal dat segment belangrijker worden dan de markt van smartphones.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Bijeenkomsten

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.