Let op! Internet Explorer wordt niet meer ondersteund. Hierdoor kan de website mogelijk niet goed functioneren, gebruik een alternatieve browser om optimaal gebruik te maken van deze website. Klik hier om een alternatieve browser te downloaden.

BTG biedt een netwerk voor uitwisseling van kennis en ervaring over Telecommunicatie en ICT. De branchevereniging focust via expertgroepen op de volgende thema’s:

Terug naar thema's

Cyber Security

Hoewel het bewustzijn is gegroeid dat het belang van cyberveiligheid absoluut niet mag worden onderschat, is het nog lang niet voldoende. Grote organisaties hebben het cyberbeleid meestal prima op orde en best ruimte om anderen daarin mee te nemen of te helpen. MKB-bedrijven hebben hier vaak meer moeite mee, simpelweg omdat ze minder capaciteit en kennis hierover hebben. Als BTG willen we ons inzetten om het kleinere bedrijf gebruik te laten maken van de expertise van grote bedrijven. Regelmatig publiceert BTG over dit thema en organiseren we hier evenementen over.

Het thema ‘Cyber Security’

De gezondheidszorg is een van de voorbeelden waar cybersecurity hoog op de agenda staat. Een aantal incidenten heeft zichtbaar gemaakt dat de dominantie van digitale systemen in ziekenhuizen een risico met zich mee kan brengen. Het ene deel van het systeem beïnvloedt het andere, en alles is met elkaar verbonden. Het zijn dit soort kwetsbaarheden die we heel goed in de gaten moeten houden.

Personeelstekorten zijn ook voor de cybersector een grote uitdaging. BTG is vertegenwoordigd in een aantal besturen van hbo- en mbo-instellingen. Cyberveiligheid zou ook deel uit moeten maken van het curriculum. Een student die door wil in het cyberdomein moet uiteindelijk een goede stageplek kunnen krijgen. Nu hebben bedrijven vaak niet genoeg tijd voor een goede begeleiding. BTG moedigt de inzet van young professionals bij bedrijven aan om stagiairs bij de hand te nemen. BTG bemiddelt hierin en gebruikt haar netwerk om zo’n constructie op te zetten.

Nieuws

Meer kennis ontvangen?

Wil je ook op de hoogte blijven van de evenementen van BTG? Wil je altijd het laatste nieuws in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!

Direct inschrijven