Let op! Internet Explorer wordt niet meer ondersteund. Hierdoor kan de website mogelijk niet goed functioneren, gebruik een alternatieve browser om optimaal gebruik te maken van deze website. Klik hier om een alternatieve browser te downloaden.

BTG biedt een netwerk voor uitwisseling van kennis en ervaring over Telecommunicatie en ICT. De branchevereniging focust via expertgroepen op de volgende thema’s:

Terug naar thema's

Smart Society

Onder de hoede van BTG Expertgroep Smart Society is een aantal producten en diensten ontwikkeld dat steden helpt om smart en sustainable te worden. Op het afgelopen Smart City World Expo Congress verzorgde BTG het Dutch Pavillion. De kracht van de Expertgroep zit ‘m in het bij elkaar brengen van de verschillende stakeholders en het bieden van concrete oplossingen die het niveau van afzonderlijke leveranciers overstijgen. Samenwerking is dus het motto.

Het thema ‘Smart Society’

Een Smart City begint in het klein met simpele toepassingen. Maar als je een echte Smart City wilt worden, zul je dat in de breedte moeten uitzetten en gaan samenwerken. Een slimme stad werkt immers samen. Data over parkeren, de luchtkwaliteit en verkeerslichten kun je koppelen. Dan zie je mogelijk dat het parkeerterrein eigenlijk altijd leeg is. Via de verkeerslichten kun je autogebruikers dan slim naar dat terrein leiden. Dat is ook beter voor de luchtkwaliteit. Die samenwerking is uitdagender dan geacht, want de benodigde gegevens zijn van verschillende stakeholders. Die gegevens zul je allemaal op dezelfde manier bij elkaar moeten brengen, net als de ambtenaren die hierover beslissen en mee gaan werken.

Nieuws

Meer kennis ontvangen?

Wil je ook op de hoogte blijven van de evenementen van BTG? Wil je altijd het laatste nieuws in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!

Direct inschrijven