Let op! Internet Explorer wordt niet meer ondersteund. Hierdoor kan de website mogelijk niet goed functioneren, gebruik een alternatieve browser om optimaal gebruik te maken van deze website. Klik hier om een alternatieve browser te downloaden.

BTG biedt een netwerk voor uitwisseling van kennis en ervaring over Telecommunicatie en ICT. De branchevereniging focust via expertgroepen op de volgende thema’s:

AI

De branchevereniging heeft een expertgroep voor Artificial Intelligence (AI). BTG ziet mooie kansen voor het gebruik van kunstmatige intelligentie in de gezondheidszorg. Als branchevereniging koppelen we een afgevaardigde vanuit de ziekenhuizen aan iemand die de AI-techniek begrijpt. Samen proberen ze dan tot een aanbeveling, conclusie, discussie of paper te komen. Gezamenlijk optrekken is dé manier om verder te komen en de gezondheidszorg een belangrijke kwaliteitsimpuls te geven.

Het thema ‘AI’

Ondanks de zeer relevante mogelijkheden van Artificial Intelligence is er nog veel onduidelijk over de werking ervan. Ook aan dit aspect besteedt BTG ruimschoots aandacht. BTG onderschrijft de oproep van TNO tot urgente actie over het ontwikkelen van zogeheten Responsible AI. Dit zorgt dat we als bedrijfsleven en maatschappij profiteren van de kansen die AI biedt. Tegelijkertijd besteedt de expertisegroep ook aandacht aan de risico’s van deze innovatie en hoe je deze kunt inperken.

Dat houdt natuurlijk ook in dat BTG de wetgeving hierover nauwlettend volgt. Op 14 juni 2023 heeft het Europees Parlement ingestemd met de AI Act. Onder deze wet gaan afzonderlijke regels voor verschillende risiconiveaus gelden. Daaronder valt onder meer een verbod op de inzet van realtime gezichtsherkenning in openbare ruimtes. Ook het gebruik van een sociaal kredietscoresysteem is niet toegestaan. De AI Act verbiedt ook cognitieve gedragsmanipulatie, voorspellende politiesystemen en het scrapen van gezichtsafbeeldingen van internet of camera’s voor de aanleg van gezichtsherkenningsdatabases. De onderhandelingen met de verschillende EU-landen zijn inmiddels gestart. BTG zal haar leden hier regelmatig over informeren.

Nieuws

Meer kennis ontvangen?

Wil je ook op de hoogte blijven van de evenementen van BTG? Wil je altijd het laatste nieuws in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!

Direct inschrijven