Let op! Internet Explorer wordt niet meer ondersteund. Hierdoor kan de website mogelijk niet goed functioneren, gebruik een alternatieve browser om optimaal gebruik te maken van deze website. Klik hier om een alternatieve browser te downloaden.

BTG biedt een netwerk voor uitwisseling van kennis en ervaring over Telecommunicatie en ICT. De branchevereniging focust via expertgroepen op de volgende thema’s:

Terug naar thema's

Mission/Business critical

Bedrijfskritische communicatienetwerken zijn belangrijk voor de openbare veiligheid, defensie en andere overheidsorganisaties. Door de verdere digitalisering zijn mobiele toepassingen ook voor ondernemingen steeds meer bedrijfskritisch geworden. Zowel voor de veiligheid van personen als de bedrijfscontinuïteit. Communicatieapparatuur, -systemen en -netwerken zijn zelfs steeds vaker missie kritisch. Ze zijn essentieel voor het overleven van een bedrijf of organisatie. Onder alle omstandigheden moeten zakelijke gebruikers erop kunnen vertrouwen. De Expertgroep KMBG (Kritische Mobiele Breedbandgebruikers) is erg actief op dit gebied. Onder meer door te lobbyen bij overheden en andere relevante partijen om dit doel te bereiken.

Het thema ‘Misson/Business critical’

Best effort mobiele communicatieoplossingen zijn niet meer toereikend. In veel bedrijfsprocessen is mobiele communicatie een must have geworden. De introductie van mobiele breedbandtechnologie vraagt om keuzes over de nieuwe mogelijkheden en infrastructuuroplossingen. BTG Expertgroep KMBG is onder meer intensief betrokken bij de veiling rond de 5G 3,5 Gigahertz (GHz)-band. De aangekondigde veiling maakt de weg vrij voor het aanbieden van deze telecomdiensten door mobiele providers. Dat is hoognodig want zo kunnen bedrijven en overheden aan de slag met meer Internet of Things (IoT)- en Smart City-toepassingen. Deze bieden interessante mogelijkheden, bijvoorbeeld voor het verzamelen van gegevens, het verbinden van uiteenlopende apparaten en het slim maken van toepassingen.

Nieuws

Meer kennis ontvangen?

Wil je ook op de hoogte blijven van de evenementen van BTG? Wil je altijd het laatste nieuws in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!

Direct inschrijven