Samsung wil bedrijfscultuur veranderen

Fabrikant Samsung wil meer als ‘start-up’ gaan functioneren. Het Zuid-Koreaanse concern gaat de komende tijd het mes zetten in de interne bureaucratie en hiërarchie om zo beter in staat te zijn om snel te reageren op ‘veranderende marktontwikkelingen’. Samsung Nederland was niet bereikbaar voor commentaar op de aankondiging die door het Zuid-Koreaanse hoofdkantoor wereldkundig is gemaakt.

Samsung

Eén van de eerste maatregelen die Samsung treft om zijn organisatie slagvaardiger te maken, is het verplicht door leidinggevenden laten ondertekenen van een ‘plechtige belofte’ waarin zij zich committeren aan het faciliteren van een bedrijfscultuur waarin er niet meer van bovenaf zaken worden opgedrongen aan de medewerkers. In het bewuste document staat tevens dat er moet worden gewerkt aan een ‘open bedrijfscultuur waarin op frequente basis online discussies tussen divisiemanagers en werknemers plaats gaan vinden’. Een mindere ‘top down’-benadering zou, zo hoopt het concern, ook de innovatiekracht van Samsung moeten vergroten.

Meer tijd voor privé

Samsung, dat op dit moment wereldwijd ruim 300.000 medewerkers in 672 vestigingen telt, heeft daarnaast laten weten dat het zijn personeelsleden zal vragen om beter te letten op de scheiding tussen privé en werk. De medewerkers worden aangespoord om meer tijd door te brengen met hun gezin of partner. Frequent overwerken wordt daarbij ontmoedigd.

De aangekondigde transformatie lijkt ook ingegeven te zijn door de terugval in de verkoop van Samsungs smartphones. De nieuwe bedrijfscultuur zou hier mede een antwoord op moeten geven.

Samsung hoofdkwartier

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Bijeenkomsten

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.