Teleena en Aerea werken samen voor IoT

Teleena, wereldwijde IoT (Internet of Things) en Mobile Virtual Network Enabler, gaat samenwerken met de Nerderlandse Sigfox-provider Aerea. Beide bedrijven zijn partners van BTG. Door de strategische samenwerking kan Teleena nu wereldwijd IoT-connectiviteit aanbieden. teleena

IoT

Momenteel wordt er wereldwijd geïnvesteerd in het gebruik van IoT, om kosten te beperken, inkomsten te verhogen en de klanttevredenheid te verbeteren. Veel bedrijven ontdekken dat sommige dingen die eenvoudig lijken, in de praktijk toch best moeilijk, complex en kostbaar zijn om te ontwikkelen en onderhouden. Sigfox is een LPWAN-specificatie (Long Power Wide Area Network), ontworpen om goedkoop en levenslang verbinding te maken met IoT-apparaten die op batterijen lopen. Sigfox bestaat momenteel in dertig landen en wil tegen 2018 nog eens dertig landen toevoegen. Het geheel werkt als een virtueel netwerk zonder roaming, wat overeenkomt met Teleena's visie dat IoT wereldwijd eenvoudig en gebruiksvriendelijk moet zijn.

Teleena

Teleena is een Nederlands bedrijf met vestigingen in Engeland en Singapore. Het biedt een uitstekend IoT serviceplatform dat vele apparaten wereldwijd via elk netwerk en met elke techniek veilig verbindt en beheert. Het omvat alle mogelijke draadloze technieken, zoals 2G/3G/4G, low power Sigfox en LoRa, IoT Connect, IoT Insight, IoT Grail en IoT Bill. Timo Smit, oprichter en directeur van Teleena, zegt: "We leveren via alle technieken en protocols dezelfde IoT-ervaring en maken het eenvoudig voor onze klanten. Met deze samenwerking incorporeren we de Sigfox-techniek in ons IoT-platform en verhogen zo onze service."

Aerea

Aerea biedt Sigfox verbindingen voor het Internet of Things. Het bedrijf heeft in Nederland een Long Range Wide Area Network (LoRaWAN) en biedt wereldwijd Sigfox verbindingsdiensten aan. Nicholas van Hoey Smith, CEO van Aerea zegt: "Wij van Aerea en Sigfox geloven in het versnellen van de adoptie van IoT, met lage kosten, een zeer laag stroomverbruik en gebruiksgemak. We zijn blij dat Teleena nu Sigfox gaat integreren en we kijken uit naar de samenwerking."

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Bijeenkomsten

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.